Waar vroeger de voetballers van Victoria’03 hun doelpunten maakten, kun jij nu je woondromen waarmaken. In het nieuwbouwproject Groene Vaart woon je in een sfeervolle wijk die de verbinding vormt tussen het gezellige Oudenbosch en de prachtige natuur. Groene Vaart grenst aan de bestaande wijken Albano en Pagnevaart.
In Groene Vaart geniet je van een rustige leefomgeving, met veel ruimte voor groen en water in de wijk. Aan de zuidkant van de wijk ligt een uitnodigend recreatiegebied, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of sporten. En als je nog meer natuur wilt ontdekken, kun je zo doorlopen naar het Pagnevaartbos (35 hectare), een prachtig natuurgebied waar je je ogen uitkijkt.
Groene Vaart is een veelzijdige woonwijk met een woning voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een ruime rij-, een luxe twee-onder-één-kap-, een vrijstaande- of een patiowoning: je vindt hier altijd jouw ideale thuis. In Groene Vaart woon je in een levendige en gezellige buurt, waar jong en oud zich thuis voelen. Je woont hier in harmonie met de omgeving, de natuur en de mensen.
Groene Vaart bestaat uit drie deelprojecten, die elk hun eigen karakter hebben.
De namen van de typen woningen zijn vernoemd naar inheemse planten die van nature in Nederland voorkomen.
De eerste fase is inmiddels verkocht en de bouwwerkzaamheden zijn in voorbereiding. Ook Fase 2 is uitverkocht. Naar verwachting zal Fase 3 rond de zomer van 2025 in verkoop gaan.
Groene Vaart is een uniek project waarbij je niet alleen een huis en tuin koopt, maar ook mede-eigenaar wordt van een groene zone in de wijk.
Deze groene zone is een struweel (dicht begroeide strook) tussen de woningblokken die beplant wordt met struiken. De zone draagt bij aan de biodiversiteit, verkoeling, waterberging en sfeer in je woonomgeving. Je hebt je eigen tuin, maar bent ook eigenaar van een gemeenschappelijk groen gebied waar allerlei beestjes, vogels en insecten leven. Zo draag je bij aan een duurzame en natuurlijke leefstijl.
De groene zone is niet alleen mooi, maar ook slim. Het is een robuust infiltratiesysteem dat het regenwater in wadi (verdiept gedeelte) opvangt en langzaam in de bodem laat zakken. Zo voorkom je wateroverlast en verdroging, en help je het klimaat te beschermen.
In de woonwijk wordt door de gemeente geen hemelwaterriool aangelegd. In plaats hiervan wordt het regenwater van de daken afgevoerd naar de wadi/struweel om deze te voeden. Zo wordt een gezonde en levendige waterkringloop in je eigen wijk gecreëerd. In het geval van een zware bui zal het overtollige water vanuit de wadi wegvloeien richting de waterbuffers in het openbaargebied.