Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af en heb je ongetwijfeld diverse vragen. De meest gestelde vragen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of loop even binnen bij de verkopend makelaars, zij helpen je graag verder.

Openbaar gebied

Komen er ook speelplekken voor (jonge) kinderen in de buurt?

Ja, de groene loper (van noord naar zuid) is het middelpunt van de buurt waar je via de bestaande bomen gecombineerd met meanderende wadi’s, speelaanleidingen en voetpaden naar het recreatief uitloopgebied loopt. De gemeente Halderberge coördineert de aanleg van het openbaar gebied. Het is op dit moment onbekend wat de exacte invulling wordt van de speelgelegenheden.


Parkeren

Hoeveel parkeerplaatsen komen er ongeveer per woning in het openbaar gebied?

Het aantal parkeerplaatsen dat op basis van de door gemeente Halderberge vastgestelde parkeernormen nodig is voor de nieuwe woonbuurt wordt binnen het plangebied gerealiseerd. In het gebied worden voor woningen kleiner dan 90m2 bruto vloeroppervlakte een parkeernorm van 1,9 parkeerplaats per woning gehanteerd. Voor een woning die groter is dan 90m2 brutovloeroppervlakte geldt een parkeernorm van 2,1 parkeerplaatsen per woning. In de berekening is rekening gehouden met parkeren op eigen terrein (oprit) indien dit mogelijk is.


Is het mogelijk een laadpaal te plaatsen voor mijn elektrische auto?

De parkeerplaatsen in de openbare ruimte zijn openbaar. Een eigen laadpaal kun je hier dan ook niet op plaatsen. Het is mogelijk om een laadpunt ovor een elektrische of hybride auto aan te vragen via Energiek Halderberge.

Energiek Halderberge is voor de gemeente Halderberge de leverancier voor laadpalen in de openbare ruimte. Op dit moment neemt de aanvraag van een laadpaal een aantal maanden in beslag. 

De woningen met en eigen oprit kunnen na oplevering een laadpaal laten installeren door een (erkend) en gespecialiseerd bedrijf.


Koopwoningen

Wat zijn de verkoopprijzen?

De verkoopprijzen zijn te vinden op de woningselector en onder downloads op de prijslijst.


Hoeveel koopwoningen komen er in totaal in het project?

In totaal bestaat het project uit 62 woningen. Het project is in drie fases verdeeld. In september 2023  is de verkoop gestart van de eerste 22 woningen. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. 4 juli 2024 start de verkoop van Fase 2. 


Waar vind ik de plattegronden?

De sfeerplattegronden per type staan op de website. De definitieve verkooptekeningen staan bij de downloads op de website.


Is er vloerverwarming? En zo ja, op alle verdiepingen?

Standaard wordt er vloerverwarming aangebracht op de begane grond en eerste verdieping. Wanneer de woning een tweede verdieping heeft dan kun je daar optioneel voor vloerverwarming kiezen. In de badkamer komt geen vloerverwarming, deze worden voorzien van een elektrische handdoekverwarming.


Zijn de buitendeuren en buitenkozijnen van hout of van kunststof

De kozijnen, ramen en deuren van de woningen zijn van kunststof dus onderhoudsvrij. De deuren en kozijnen van de bergingen zijn van hout.


Hoe energiezuinig zijn de woningen?

De woningen zijn gasloos én energiezuinig, dankzij uitstekende isolatie en toegepaste technieken, zoals een lucht-, water-, warmtepomp, zonnepanelen en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De woningen hebben een voorlopig energielabel van A+++.


Zijn de woningen compleet afgewerkt, ook met keuken?

De wanden worden behangklaar opgeleverd.

Het toilet en de badkamer zijn afgewerkt. Je kunt de sanitairbrochures vanaf de start verkoop bekijken in de verkoopmap onder downloads.

De woningen worden standaard zonder keuken opgeleverd, wel ontvangen we je graag in de keukenshowroom van Bruynzeel. Daar kun je voor eigen rekening een keuken uitzoeken. De keuken wordt na oplevering geplaatst.


Zijn de zonnepanelen eigendom of lease?

De woningen zijn dermate zuinig dat standaard geen zonnepanelen benodigd zijn. 


Is er een zelfbewoningsplicht?

Ja, er is een verplichting tot zelfbewoning van toepassing voor een periode van ten minste 5 jaar voor de bewoning door de koper dan wel het gezin. Deze verplichting wordt opgenomen in de leveringsakte.


Mag ik de bij oplevering geplaatste erfafscheiding vervangen?

Nee, er geldt een instandhoudingsverplichting voor de hagen. Dit om de kwaliteit van de overgangen  openbaar naar privé zoveel mogelijk kwaliteit mee te geven. Deze verplichting is opgenomen in de leveringsakte.


Worden de tuinen voorzien van schuttingen tussen de woningen?

Nee, jij bent vrij om in afstemming met je buren naar wens een erfafscheiding tussen de woningen te plaatsen.


Is er garantie van toepassing op de bouw?

Ja, de woningen worden gebouwd onder SWK garantie. Meer informatie hierover vind je vanaf start verkoop onder de downloads.


Koperskeuze

Is een uitbouw op de eerste verdieping mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. Er bestaat wel mogelijkheid om de begane grond van een uitbouw te voorzien. 


Is een zij-uitbouw mogelijk bij de hoekwoningen?

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan ik mijn tuin uitbreiden?

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan ik zonnepanelen op mijn dak laten plaatsen?

Ja, dat kan. In de optiekeuzelijst wordt de optie aangeboden om zonnepanelen op je woning te leggen. Het maximale aantal is afhankelijk van jouw type woning en het aantal (gekozen) dakopeningen. 


Welke meerwerkopties zijn er mogelijk?

De optiekeuzelijst is terug te vinden in de verkoopmap onder downloads op deze website. Bij de Fijn Wonen-coach kun je na aankoop van een woning via het klantportaal je wensen bespreekbaar maken. Individueel meerwerk is helaas niet mogelijk.


Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

De optiekeuzelijst is terug te vinden in de verkoopmap onder downloads op deze website. In de koperkeuzelijst staan dan ook de prijzen vermeld.


Kun je via het meerwerk kiezen voor openslaande deuren?

Ja, dat kan. De optiekeuzelijst is bij start verkoop terug te vinden in de verkoopmap onder downloads.


 Is een dakkapel mogelijk?

Ja, dat kan. Dit is woning afhankelijk o.a. van tuitgevel en oriëntatie. Tevens heeft dit gevolgen voor het aantal zonnepanelen.


Kan ik de badkamer casco laten opleveren?

De woningen worden hoofdzakelijk in de fabriek gebouwd en onder het SWK -garantiekeurmerk verkocht. Het vervallen van de badkamer en toilet zou teveel complicaties opleveren. Om deze reden is casco helaas niet mogelijk.


Is een tweede badkamer op de zolderverdieping mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan ik schakelaars en stopcontacten verplaatsen en extra stopcontacten plaatsen?

Alle opties die mogelijk zijn staan in de optiekeuzelijst in de verkoopmap onder downloads op deze website. Individueel meer- en minderwerk is niet mogelijk.


Kan ik de aansluitpunten van de keuken en badkamer verleggen? 

De badkamer wordt volledig afgewerkt opgeleverd, dus verleggen van aansluitpunten is dan ook niet mogelijk.

Er wordt geen keuken geplaatst. De aansluitpunten worden op een vaste plaats voorzien en zijn later door de keukenleverancier vanaf dit punt te verlengen. Voor het elektra werk wordt hier gebruik gemaakt van een WAGO systeem.


Kan ik een keuken in een hoekopstelling plaatsen?

Dit is mogelijk, echter dient bij een aantal type woningen door de keukenshowroom een voorziening getroffen worden door middel van een opstaande rand rondom het werkblad i.v.m. de positie van het kozijn. Vraag aan de wooncoach wat de mogelijkheden zijn.


Kan ik de indeling van de slaapkamers aanpassen?

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan er een indeling worden gemaakt op zolder?

Ja, dat is mogelijk. In de optiekeuzelijst staan de mogelijkheden vermeld. De optiekeuzelijst is terug te vinden in de verkoopmap onder downloads op deze website.


Zijn er buiten de optiekeuzelijst keuzes mogelijk?

Buiten de optiekeuzelijst is het niet mogelijk om andere keuzes te maken.  


Inschrijfprocedure

Wat is de pre-sale?

Tijdens de presale delen we zoveel mogelijk informatie over het aanbod,  zodat je je alvast kunt oriënteren en natuurlijk weloverwogen een keuze kunt maken. Tijdens de presale nodigen we geïnteresseerden actief uit om alvast de voorkeur(en) voor bouwnummers aan ons door te geven, zodat we jou gerichter kunnen informeren.
Geef jij je voorkeuren door in de presale? Dan krijg je voorrang bij de toewijzing wanneer je je na de start verkoop officieel inschrijft voor een of meerdere bouwnummers.

De periode van de presale en de inschrijftermijn is ook hét moment om alvast een financiële verklaring te laten opstellen door een erkend adviseur. Wanneer je je vanaf de start verkoop definitief wilt inschrijven voor één of meerdere bouwnummers kun je aangeven dat je over deze verklaring beschikt. Deze financiële verklaring geeft óók voorrang tijdens de toewijzing. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je aan op de pagina 'Financiering' op deze website. Zowel deelname aan de presale als de financiële verklaring zijn uiteraard niet verplicht.

Let op, het hebben doorgegeven van je voorkeuren tijdens de presale is nog géén officiële inschrijving op een bouwnummer. De definitieve v.o.n.-prijzen staan pas vanaf de start verkoop op de website. Je dient je vanaf dan dus opnieuw in te schrijven en je inschrijfformulier te ondertekenen.  


Hoe worden de woningen toegewezen?

Je krijgt voorrang wanneer jij je voorkeuren hebt doorgegeven tijdens de presale én wanneer je een financiële verklaring van een erkend adviseur hebt. Beide onderdelen zijn overigens niet verplicht. Er wordt vervolgens toebedeeld op basis van je eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Een uitgebreide uitleg is terug te vinden in de inschrijfprocedure op deze website, bij de downloads.


Heb ik voorrang als ik meedoe met de presale?

Ja, wanneer je tijdens de presale je voorkeuren hebt doorgegeven, heb je voorrang tijdens de toewijzing. Beschik je ook een financiële verklaring van een erkend adviseur, dan krijg je ook voorrang in de toewijzing. De financiële verklaring kun je uploaden in het digitaal inschrijfformulier. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je op deze website, op de pagina 'Financiering'.


Wanneer kan ik naar de notaris?

De eerste stap is om de koop- en aannemingsovereenkomst te ondertekenen voor jouw woning. In deze overeenkomsten zijn opschortende voorwaarden opgenomen. Zodra deze opschortende voorwaarden zijn vervuld en jouw hypotheekstukken op orde zijn, word je uitgenodigd door de projectnotaris voor het notarieel transport van de grond. Vanaf dan gaat ook (indien van toepassing) jouw hypotheek in.  


Hoe gaat het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst?

Besluit je tot aankoop van de woning over te gaan? Dan worden zowel de koopovereenkomst als de aannemingsovereenkomst opgemaakt.  
De koop- en aannemingsovereenkomst worden digitaal ondertekend via ondertekenen.nl. Voordat je dat gaat doen geeft de makelaar een uitleg over de koop- en aannemingsovereenkomst. Dan weet je waar je voor tekent en wat de belangrijkste artikelen zijn.
Met het ondertekenen van de koopovereenkomst verplicht de verkoper zich tot de levering van de grond aan jou als koper. De aannemer verplicht zich door ondertekening tot de bouw van je woning. 
Met het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst verplicht je je als koper tot het betalen van: 

  • de koopsom, inclusief de bijbehorende (grond)kosten; 
  • de aanneemsom, inclusief eventueel daarbij behorende rente. 

De betalingen van de gronden en bijkomende kosten vinden plaats op het moment van levering van de woning bij de notaris. 

Nadat jij, de ontwikkelaar en de aannemer de koop- en aannemingsovereenkomst hebben getekend, wordt de door beide partijen getekende koop- en aannemingsovereenkomst naar de notaris verzonden om de overdracht van de grond voor te bereiden. Uiteraard ontvang jij als koper eveneens een exemplaar van de volledig ondertekende koop- en aannemingsovereenkomst. 


Planning

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van Fase 2 start op 4 juli om 14.00 uur. 


Wanneer start de bouw?

Fase 2
Zoals het er nu naar uitziet gaan we in het 2e kwartaal van 2025 starten met de prefabricage van de woningen in de fabriek.
In het 3e kwartaal gaan we beginnen met het grondwerk en fundering en vervolgens met de bouw van de woningen. 


Wat is de bouwtijd?

In de aannemingsovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd. Binnen deze termijn moeten de woningen opgeleverd worden.


Wanneer is de gehele buurt klaar?

Dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid van de verschillende fasen. Naar verwachting zullen alle woningen in 2026 zijn opgeleverd.


Financieel

Wanneer betaal ik de grondprijs, en wanneer betaal ik de aanneemsom?

De grondprijs wordt bij de notaris verrekend op het moment dat je de grond in eigendom verkrijgt (transportdatum). De betaling van de aanneemsom verloopt volgens het betaalschema in termijnen zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, vanaf start bouw.


Vanaf wanneer wordt er rente berekend over de grond en de bouwkosten?

Grondrente wordt in rekening gebracht na verzending van de hoera-brief. Rente over de bouwkosten wordt pas in rekening gebracht wanneer je de bouwtermijn niet tijdig binnen 14 dagen na factuurdatum van de betreffende termijn hebt betaald.


Wat is de “hoera-brief”?

Dit is de bevestiging van ons dat alle opschortende voorwaarden opgenomen in de koop- en aannemingsovereenkomst in vervulling zijn gegaan en dat de grond geleverd kan worden.


Krijgen starters ook hulp vanuit uw kant?

Uiteraard, de makelaar staat klaar om je te helpen.


Wanneer zijn de koopprijzen definitief?

Vanaf de start verkoop vind je de prijslijst met definitieve v.o.n. prijzen terug op de website in de woningselector en op de prijslijst onder downloads.


Kunnen de prijzen verhoogd worden als je hebt gekocht?

Nee, v.o.n.- prijzen zoals gecommuniceerd in de prijslijst liggen vast.


Wat moet er precies in de financiële toets staan?

Wat je maximaal kunt financieren of aan eigen middelen hebt, berekend c.q. verklaard door een erkend financieel adviseur. De verklaring is niet verplicht, maar geeft wel voorrang bij de toewijzing. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te kunnen nemen naar je adviseur tref je op deze website, op de pagina Financiering.


 Wat is vrij op naam?

Dit betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering.


Komen er rentekosten bovenop de koopsom?

In de overeenkomst is vastgelegd dat vanaf datum van de verzending van de hoera-brief grondrente berekend zal worden.


Hoeveel tijd krijg je na het tekenen van het koopcontract om de hypotheek rond te krijgen?

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.